خشکبار

با خواص فوق العاده عناب آشنا شوید!

عناب چیست

با میوه عناب و خواص فوق العاده آن بیشتر آشنا شوید!

 

عناب چیست؟

 

عناب درختچه ای با ارتفاع متوسط ۱۰ متر است که بیشتر در مناطق خشک و گرمسیری رشد کرده و به واسطه برگ های سبز رنگ و کوچک خود شناخته می شود.

جالب است بدانید که رویشگاه اصلی درخت عناب هنوز مشخص نیست اما چنین تصور می شود که خاستگاه طبیعی این گیاه آسیای جنوبی، یعنی مناطقی میان جنوب غرب افغانستان، چین و شبه جزیره کره باشد.

بسیاری میوه عناب را تحت عنوان خرمای چینی نیز می شناسند.

ایران سومین کشور تولید کننده میوه عناب در جهان است و خراسان جنوبی با پوشش ۹۵ درصد از تولید سالانه کشور، یکی از مناطق بسیار مهم در زمینه تولید عناب در ایران به شمار می رود.

میوه این درخت، خواص دارویی و درمانی بسیار زیادی دارد.

میوه عناب در ابتدا سبز و کروی شکل است و پس از رسیدن قرمز رنگ شده و سطح آن چروک می شود.

عناب رسیده طعمی مشابه با سیب دارد و هرچه قدر که رسیده تر باشد، شیرینی آن بیشتر می شود. عناب های خشک طعمی مشابه با خرما دارند.

 

 

آیا ارزش غذایی میوه عناب بالاست؟

 

میوه عناب منبع غنی ویتامین C است و حاوی مقادیر قابل توجهی مواد معدنی می باشد، که از جمله آنها می توان به سدیم، کلسیم، پتاسیم،فسفر و فلوئور اشاره کرد.

میوه عناب همچنین منبع خوبی برای کربوهیدرات ها و پروتئین های مفید بدن است.

این میوه حاوی پکتین بوده که به عنوان فیبر محلول، می تواند در رفع یبوست و کاهش قند و چربی خون موثر باشد.

در بریتانیا عناب به صورت خشک و یا آب نبات های طعم دار استفاده می شود.

در چین و کره از میوه تازه آن شربت درست می کنند و در برخی مناطق از دنیا، سرکه عناب بسیار پرطرفدار است.

در افریقا از میوه عناب برای پختن کیک استفاده می شود و در ایران، این میوه بیشتر به صورت خشک مورد توجه است.

 

 

میوه عناب چه فواید و خواص دارویی دارد؟

عناب آرام بخش است و برای از بین بردن استرس و خلق بد بسیار موثر می باشد.

یکی دیگر از ویژگی های بارز میوه عناب قابلیت آن در تقویت معده، طحال و سیستم گوارشی است.

عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می کند، به همین دلیل است که استفاده از آن در روشنی پوست و رفع تیرگی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

طب سنتی معتقد است که عناب مشکلات قلبی را کاهش می دهد و خون ساز است.

مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که میوه عناب می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان ها بسیار کمک کند و مغز این میوه، برای بهبود بریدگی ها و زخم های مشابه بسیار مفید است.

از آنجایی که عناب می تواند سبب ترمیم بافت های آسیب دیده باشد، استفاده از آن به منظور جلوگیری از بسیاری از سرطان ها توصیه می شود.

طب سنتی نیز به منظور درمان سرما خوردگی، گلو درد و سرفه های مزمن، دمنوش عناب را توصیه می کند.

 

 

خرید و نگهداری از میوه عناب:

بهتر است هنگام خرید، عناب های تازه و بدون لک را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که اندازه این میوه ها باید در حدود یک خرمای کوچک باشد و پوست آن چروک داشته باشد.

در این صورت می توانید عناب را بین یک الی دو ماه در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری نمایید.

 

 

چگونه می توان از میوه عناب استفاده کرد؟

عناب میوه ای کمتر شناخته شده در دنیا است اما می توان آن را به شکل های مختلفی مصرف کرد و از خواص فوق العاده آن بهره مند شد.

از آنجایی که در کشورمان ایران میوه عناب معمولا به صورت خشک شده عرضه می شود، شما می توانید آن را در قالب دمنوش و یا خیس شده و یا هم به جای شیرینی از آن استفاده کنید.

شما همچنین می توانید از این میوه در پخت کیک و یا به شکل ادویه های طعم دهنده برای گوشت، مرغ و ماهی استفاده کنید.

 

در ادامه دستور تهیه دمنوش عناب در خانه را مرور خواهیم کرد:

 

دمنوش عناب بسیار خوش عطر است و به واسطه خواص ضد سرماخوردگی خود می تواند انتخاب خوبی برای شب های پاییز و زمستانی باشد.

برای تهیه این دمنوش سالم، کافی است نصف فنجان عناب را به همراه ریشه زنجبیل و سه عدد چوب دارچین در قابلمه ای ریخته و روی آن را با سه لیتر آب بپوشانید.

اجازه دهید که این محلول به مدت سه ساعت به آرامی بجوشد. پس از آن محلول را صاف کرده و میل کنید. در صورت نیاز، می توانید از آب بیشتری استفاده کنید.

 

 

چه افرادی نباید از میوه عناب استفاده کنند؟

• زیاده روی در مصرف عناب باعث کم شدن غریزه جنسی می شود.

عناب در افراد سرد مزاج می تواند سبب تشدید نفخ شکمی شود.

عناب موجب ازدیاد ویتامین K شده و غلظت خون را بالا می برد.

• مقدار مناسب مصرف عناب به سن، وزن و سلامتی افراد بستگی دارد اما به طور کلی مصرف ده الی پانزده عدد عناب خشک یا تازه در روز کافیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *