وبلاگ

تاثیر زعفران بر کبد

زعفران و کبد

تاثیر زعفران بر کبد

زعفران یا طلای سرخ، یکی از گرانترین و پر قدمت ترین ادویه های گیاهی در دنیا است که حجم بزرگی از آن در کشور ایران تولید می شود.

این گیاه به واسطه خواص دارویی و درمانی خود بسیار شناخته شده است.

طب سنتی بر این باور است که گیاه زعفران می تواند به واسطه خاصیت ضد التهاب و نشاط آور خود برای درمان بیماری هایی مانند افسردگی و بی خوابی بسیار کمک کننده باشد.

در کنار آن و بر اساس مطالعات اخیر دانشمندان، گیاه زعفران برای پیشگیری و درمان بیماری های جدی تر و خطرناک تری مانند سرطان ها، آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی نیز می تواند موثر واقع شود.

اما مصرف این گیاه چه تاثیری بر روی کبد و بیماری های مرتبط با این ارگان از بدن دارد؟

درمان بیماری های کبدی با کمک زعفران

کبد عضوی حیاتی اما حساس!

جگر یا کبد یکی از اعضای حیاتی در بدن انسان است که برای تنظیم میزان سوخت و ساز بدن و گوارش نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

کبد با تولید ماده ای به نام صفرا به سیستم گوارش در هضم غذا کمک می کند.

این عضو از بدن همچنین در زدودن مواد سمی و الکل از خون و ساخت پروتئین های خونی مهم برای انتقال اکسیژن، لخته سازی خون و ارتقای سیستم ایمنی بدن نیز نقش کلیدی را ایفا می کند.

از آنجایی که معمولا بافت سازنده این عضو حرکتی ندارد، بیماری های خطرناکی مانند هپاتیت، کبد چرب و سرطان همواره آن را تهدید می کنند.

بیماری های کبدی می توانند تحت تاثیر عوامل محیطی و یا فاکتورهای ارثی باشند. علاوه بر آن، عواملی مانند مصرف الکل، حساسیت های دارویی، برخی از ویروس ها، چاقی و رژیم غذایی پر چرب می توانند بر روی عملکرد کبد اثر سو داشته و منجر به بروز اختلالات مختلفی شوند.

معمولا بیماری های کبدی با علائم مشترکی مانند زردی تخم چشم و پوست، خارش، خستگی، استفراغ و تهوع، کبودی بدن، از بین رفتن اشتها و تورم بدن بروز می کنند.

زعفران و درمان بیماری های کبدی

یکی از بهترین راه های پیشگیری از بیماری های کبدی استفاده از گیاهان سازگار با این ارگان است.

در میان بسیاری از گیاهان دارویی توصیه شده برای پیشگیری و یا درمان بیماری های کبدی، زعفران یکی از مهم ترین و موثر ترین گزینه های موجود است.

این گیاه بدون عوارض جانبی می تواند در درمان بسیاری از بیماری های کبدی، موثر واقع شود. سه ترکیب جادویی زعفران یعنی کروسین، سافرانال و پیکرو کروسین که به ترتیب در ایجاد

رنگ، بو و طعم این گیاه نقش آفرینی می کنند، دارای خواص دارویی بسیار مهمی هستند.

تحقیقات مدرن نشان داده اند که این مواد داری خواص ضد سرطانی و ضد التهابی بوده و سرشار از آنتی اکسیدان می باشند.

زعفران و درمان کبد چرب:

کبد چرب یکی از بیماری های ناشی از چاقی، کلسترول بالا، دیابت و قند خون در بدن است.

در صورت داشتن این فاکتورها فرد در خطر ابتلا به کبد چرب قرار می گیرد.

چای زعفران با سم زدایی و کاهش سطح کلسترول خون می تواند موجبات پیشگیری از این بیماری را فراهم آورد.

زعفران و درمان سرطان کبد:

سرطان کبد یکی از شایع ترین انواع سرطان در دنیا است و بیماری هایی همچون هپاتیت نوع B و C و همچنین کبد چرب به عنوان زمینه ساز های اصلی این سرطان شناخته می شوند.

لوازم آرایشی، توتون، بنزین و مواد غذایی فناوری شده از جمله موارد زمینه ساز این نوع از سرطان در بدن انسان هستند.

ماده ای تحت عنوان DEN میان تمامی موارد فوق الذکر مشترک است و به عنوان المانی خطرناک برای بافت کبدی شمرده می شود.

از آنجایی که زعفران سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی است، می تواند مانع از تجمع این ماده بر روی کبد شود.

از طرف دیگر، کروسین موجود در زعفران می تواند قدرت بدن را برای مقاومت در برابر سرطان ارتقا دهد.

زعفران و درمان هپاتیت:

التهاب کبد یا هپاتیت عارضه ای است که می تواند در نهایت تبدیل به سیروز کبدی شود.

در چنین شرایطی، مکانیسم طبیعی کبد برای درمان زخم ها کاهش پیدا می کند و در نهایت زخم تمام کبد را فرا می گیرد.

زعفران با خاصیت ضد التهابی خود در درمان هپاتیت نقش مهمی ایفا می کند.

کبد به عنوان یکی از اندام های سم زدا در بدن مانند یک فیلتر عمل می کند و تمام مواد مضر را وارد شده به بدن را، تصفیه می کند.

زعفران یک گیاه درمانی کاملا ایمن و بدون عوارض جانبی است و شما می توانید برای پیشگیری از بیماری های کبدی از آن استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *